Jeg har netop modtaget deldommen fra Byretten i Tårnby, den siger:

Udskrift af retsbogen - Delsom

Afsagt den 30. maj 2003 i sag nr. BS 751-2002:

Brian Nørremark
Bøgildvej 38, værelse 6
7430 Ikast

mod

Heste-Nettet Fond
v/Henrik Biering
Tømmerupvej 260
2791 Dragør

Ved stævning modtaget i retten den 8. oktober 2002 har sagsøgeren, Brian Nørremark, anlagt sag mod sagsøgte,Heste-Nettet Fond ved Henrik Biering, blandt andet med påstand om, at sagsøgte tilpligtes at anerkendt, at ophavs- og ejendomsrettighederne til dele af indholdet på webstedet www.heste-nettet.dk tilhører sagsøgeren.

Efter anmodning fra parterne har retten udskilt spørgsmålet om, hvorvidt sagsøgte ifølge påstanden er rette sagsøgte, til afgørelse ved nærværende deldom.

Sagsøgeren har nedlagt påstand om, at sagsøgte tilpligtes at anerkendt, at rette sagsøgte er Heste-NettetFond v/Henrik Biering.

Sagsøgte har nedlagt påstand om frifindelse, således at sagen afvises.

Sagens nærmere omstændigheder er følgende:

Sagsøgeren kom i kontakt med webstedet www.heste-nettet.dk via en annoncepå internettet i januar måned 2001. Bagwebstedet stod efter annoncens ordlyd en selvejende institution under oprettelse. Efter aftale med blandt andre Henrik Biering blev sagsøgeren tilknyttet webstedet somfrivillig arbejdskraft. Webstedet er et mødested for hesteinteresserede. Webstedet tilbyder bannerreklamer og andre reklameløsninger.

Ifølge udskrift af 10. juli og 29. september fraDK-Hostmaster, som administrerer navne på websteder, er heste-nettet.dk registreret den 11. marts 1997. Som registrant er anført Heste-Nettet Fond, og som fuldmægtig er anført Heste-Nettet Fond att. Henrik Biering. Efter det oplyste blev webstedet oprindeligt udarbejdet af Kongelundens Ridecenter Fond.

I dagsordensforslag til godkendelse på Kongelundens Ridecenter Fonds bestyrelsesmøde den 26. oktober 2000, dateret den 25.oktober 2002, er beslutningsdelen anført somfølger:

har Kongelundens Ridecenter Fonds bestyrelse på møde d. 26/10/2000 besluttet følgende:

  1. Kongeludens Ridecenter Fond overdrager med omgående virkning domænerne “heste-nettet.dk” og “hestenettet.dk” til Heste-Nettet Fond (under stiftelse).
  2. Med overdragelse følger alle de imatrielle rettigheder og pligter Kongelundens Ridecenter Fond måtte have i relation til driften af websitet Hestenettet.
  3. Der medfølger ingen fysiske aktiver af nogen art med overdragelsen.
  4. Overdragelsen er brtinget af, at Heste-Nettet Fond (under stiftelse) samtidigt overtager alle forpligtelser og betalinger vedrørende driften af websitet Hestenettet. Der udarbejdes ikke refusioneopgørelse for ind- og udbetalinger, der udgør normal aftalemæssig afregning for løbne modtagne eller leverede ydelser”

På webstedet er der ifølge udskrift af 29. september 2002 blandt andet anført:

“Generelt om Heste-Nettet www.heste-nettet.dk blev etableret i 1997 og er i dag Danmarks mest besøgte website for hesteinteresseredemed 5500 daglige brugere og omsætning af op til 1000 heste ogponyer månedligt via markedspladsen. Med mere end 8 millioner sidevisninger pr. måned er www.heste-nettet.dkogså Danmarks mest trafikerede sportswebsite og nicheportal. www.heste-nettet.dk ejes og drives af den sejvejende institution Heste-Nettet.

Bag Heste-Nettet Webstedet bliver drevet på frivillig basis af en stor - og blandt - gruppe mennesker, der alle har det til fælles, at vi synes, det er sjovt at være med til at skabe noget som mange mennesker benytter hver dag. Vi er personer med speciale indenfor så forskellige områder somIT, marketing, organisation og naturligvis heste. Arbejdet med udvikling af Heste-Nettet er på frivillig basis og ulønnet; men i kraft af vores etablerede position er der rig mulighed for at vise andre, hvad lige netop du er god til, og dermed skabe indirekte indtjeningsmuligheder.

Ansvarsfraskrivelse www.heste-nettet.dk er en interaktiv portal, ejet og drevet af Heste-nettet (fond nder stiftelse). Alt materiale, information, software, produkter og services der er tilgængelig på eller via www.heste-nettet.dk, stilles til rådighed som det er og forefindes. Dette indhold stilles til rågidhed uden garantier for anvendelighed eller ansvar af nogen art, hverken udtrykkeligt eller indforstået.”

Ved email af 11. februar 2002 har sagsøgte Henrik Biering blandt andet meddelt sagsøgeren følgende:

Siden sommeren 2000 har det været hensigten at udskille Heste-Nettet legalt som en selvejende institution fra stifteren Kongelundens Ridecenter Fond. Det der mangler er at www.heste-nettet.dk som “site” af en revisor (samt myndighederne) vurderes til en værdi på mindst 300.000 kroner. Trafikken berettigheder klart til dette - dog med et par kritiske punkter:

  1. vores diskutable hosting-model hos WOL, samt
  2. sikkerhed for at Heste-Nettet har fast rådighed over modtagne kode- og indholdsbidrag, herunder en vis sikring mod plagiater.

I skrivelse af 10. juli 2002 fra Heste-Nettet ved Henrik Biering til sagsøgerens advokat er blandt andet anført:

Pr. dags dato er Heste-Nettet (fond under stiftelse) under udskilning fra Kongelundens Ridecenter Fond, cvs.15205539, der hæfter økonomisk for Heste-Nettets institutioner indtil Heste-Nettet selvstændigt kan opfylde lovens egenkapitalkrav og derved endelig udskilles fra Kongelundens Ridecenter Fond.

I 2002 indgik Heste-Nettet samarbejde med Landsbladet, som er et tidsskrift for landbrug, hestesport m.v.m om at drive hjemmesiden. Den 31. januar 2003 stiftede Heste-Nettet Fond v/Henrik Biering og Landsbladet selskabet Heste-Nettet ApS.

Den 15. november 2002 har Heste-Nettet Fond ved Henrik Biering foretaget anmeldelse til Fondsmyndigheden under Civilretsdirektoreatet. I skrivelsen er blandt andet anført:

I henhold til §6, stk 2 samt §23, stk 3 i lov om fond og visse foreninger fremsendes hermed vedtægt samt meddelse om udpegelse af revisor for Heste-Nettet Fond.

Vedrørende tilladelse til udskilning af internetaktivitet heste-nettet.dk fra Kongelundens Ridecenter Fond henvises til Civilretsdirektoratets skrivelse af 5. november 2002 vedr. J.nr. 1998-410-7936. Fonden er indtil videre ikke erhvervsdrivende jævnfør §1, stk 2-3 i lov om erhvervsdrivende fonde, da fondens virke primært sikres gennem frivillige bidrag jævnfør formålet. Fondens direkte såvel som indirekte (per. 1. 1. 2003 gennem Heste-Nettet Aps) indtægter vedrørende annoncering påwww.heste-nettet.dk ker klart ubetydelige. Det forventes dog, at fonden på et senere tidspunkt vil blive erhvervsdrivende.”

Der er under sagen afgivet partsforklaringer af Brian Nørremark og Henrik Biering og vidneforklaringer af Carsten Holst og Anette Skovbon.

Sagsøgeren Brian Nørremark har blandt andet forklaret, at han er 21 år gammel og læser til datamatiker. Han hørte første gang om Heste-Nettet i januar måned 2002, hvor han læste en annonce fra Carsten Holst, hvorefter man manglede arbejdskraft til et websted. Sagsøgeren kan ikke huske ordlyden af annoncen, men det kan godt passe, at det er den annonce, som er kommet frem under sagen. Sagsøgeren krev, at han var interesseret, og kort tid efter blev han ringet op af Carsten Holst. Det talte lidt om organisationen, og Carsten HOlst oplyste, at der var tale om en fond med en bestyrelse, der stod for administration og koordinering. Derudover var der tilknyttet frivillig arbejdskraft, dels teknikere, dels folk, der viste noget om heste. Sagsøgerens arbejde skulle være ulønnet. For sagsøgeren var det uden betydning, om han arbejdede for en erhvervsdrivende eller en almindelig fond. Han kendte ikke forskellen på det. Det var blot vigtigt for ham, at der var tale om en fond, når arbejdet skulle være frivilligt; han ønskede ikke, at en enkeltperson skulle skumme fløden af hans arbejde. Han påtog sig arbejdet, fordi det var studierelevant, og fordi han interesserede sig for heste. Det vari den første lange tid sagsøgerens klare indtryk, at der var tale om en fond og ikke en fond under stiftelse. Sagsøgeren deltog i en messe i Herning i marts måned 2001 benævnt Hest og Rytter, hvor Heste-Nettet skulle have en stand, og hvor der endvidere skulle holdes møde omkring Heste-Nettets fremtid. Såvidt sagsøgeren husker, blev der ikke talt om organisationen eller om fonde.

Fra sommeren 2001 og indtil sagsøgeren blev smidt ud i maj måned 2002 var der løbende rygter om, at der var knas med fonden. Når man spurgte ind til det, fik man at vide, at der var styr på det, eller også fik man nogle ukonkrete og abstrakte svar. Det var altid sagsøgte, der svarede; den øvrige del af bestyrelsen var nærmest inaktiv. Sagsøgeren har aldrig hørt om, at der skulle være afholdt bestyrelsesmøder. Det var først sent i forløbet, at sagsøgeren sammen med Markus, Pia og Sanne direkte spurgte, om der var en fond. Sagsøgeren havde undret sig over, at han så tilføjelsen “fund under stiftelse” på hjemmesiden. Det er ingen hemmelighed, at de fire havde konspirationsplaner. De kritiserede åbent bestyrelsen for ikke at have styr på tingene, men det var først i det tidlige forår 2002, at tingenes rette sammenhæng gik op for dem. Han mener, at han først så dagsordensforslaget i marts måned 2002.

Der var 15-20 personer anførtpå listen over frivillig arbejdskraft, men reelt har de måske været 7 aktive. Det var sagsøgerens indtryk, at sagsøgte var lederen. Han har altid fremstået sådan, og det var ham, der havde visonerne, medens Carsten Holst var den tekniske leder. Med hensyn til salgsaktiviteterne var det klart, at Henrik Bierings ambitioner var større end de mål man opnåede. Sagsøgeren havde ikke noget med salg at gøre, han satte blot systemet op. Han havde ikke nærmere kendskab til økonomien, men han var klar over, at den ikke var god. Han havde ikke kendskab til, at der skulle være en revisor, og han har heller ikke set regnskaber.

Sagsøte Henrik Biering har blandt andet forklaret, at han er 50 årr gammel og uddannet civilingeniør. Webstedet blev oprettet i foråret 1997 af Kongelundens Ridecenter, somejedes af en fond, som sagsøgte var formand for. Rideklubben lå lidt afsides, så man ønskede at tiltrække potentielle medlemmers opmærksomhed, hvorfor man grundlagde webstedet.

I løbet af år 2000 blev webstedet meget populært. Bestyrelsen fandt det nødvendigt at udskille det, fordi Kongelundens Ridecenter ifølge fundatsen ikke havde til formål at drive økonomiske aktiviteter, og fordi det var blevet for stort. I bestyrelsen drøftede man forskellige modelle. Det blev besluttet, at man ville oprette en ny fond. Heste-Nettet Fond under stiftelse blev herefter etableret.Det var tanken, at fonden senere skulle være erhvervsdrivende. Man indgik i efteråret 2000 en annoncekontrakt, hvorefter man satsedepå at tjene op mod 200.000 kr. på bannerreklamer. Med denne omsætning ville fonden være erhvervsdrivende.Webstedet var vurderet til op mod 5 millioner kr., men under forudsætning af, at medlemmerne blev registreret, og at man indførte forskellige aktiviteter, der kunne give omsætning. Annonceringsfirmaet var imidlertid for dårligt, og aftalen blev opsagt. Man tog kontakt til andre firmaer, og der blev lavet nye aftaler om bannerreklamer. Af forskellige grunde blev indtægten dog meget begrænset. Indtægten i 2001 og 2000 på bannerreklamerne har nok været 36.000 kr.

Bestyrelsen fastholdt sin itention om, at fonden skulle være erhvervsdrivende. Bestyrelsen besluttede efter forskellige overvejelser at indgå fællesskab med Landsbladet under Dansk Landbrug, som så skulle tilføre kapital,medarbejdere og bogholderi, medens fonden skulle bidrage med webstedet.Samarbejdet indledtes i maj måned 2002. På det tidspunkt, hvor sagsøgte skrev til Civilretsdirektoratet, havde revisoren lavet en åbningsbalance og egenkapitalen var til stedet, og dermed vardet muligt officielt at oprette fonden. PÅ det tidspunkt opererede man stadig på basis af frivilligt arbejds, og indtjeningen var lav, hvorfor fonden ikke var erhvervsdrivende.

Annoncen af 5.januar 2001 er den eneste, der var lagtud på internettet. Det er Carsten Holst, der har lavet den, men sagsøgte læste den igennem, inden den blev lagt ud. Det var af stor betydning for dem at gøre opmærksom på, at der var tale om en fund under stiftelse.Han er helt sikker på, at sagsøgeren har fået det at vide. Når Heste-Nettet Fond gennemgående er anført med sagsøgtes navn, er det fordi han er kontaktperson, og man kan skrive til fondenpå hans adresse. Det er således alene afpraktiske hensyn. Der har ikke afholdt bestyreksesnæderm gvir det er bkevet vedtaget af ændre beslutningen om, at fonden ikke skulle være erhvervsdrivende. Det er aftale telefonisk med bestyrelsesmedlemmerne, og der foreligger ikke et skriftligt referat. Man har hele tiden arbejdet hen imod, at fonden skulle være erhvervsdrivende, men man har måttet konstatere, at det på daværende tidspunkt ikke var muligt. Grundkapitalen har dog været til stede det meste af tiden, idet internetværdierne blev godkendt og attesteret af revisor. Først den 25. oktober 2002 havde man reelt muligheden for at kalde sig en fond. Fonden er blevet registreret hos skattemyndighederne. Der er indsendt anmeldelse, og man har fået bekskræftelse på, at den er modtaget. Fonden er ikke registreret i CVR-registeret.

Anpartshaverne i det nystiftede anpartsselskab er Heste-Nettet Fond og Landsbladet, der hver ejer 50%. Der er indskudt 200.000 kr. kontant af Dansk Landbrud. Fondens bidrag var www.heste-nettet.dk med fradrag for forskellige udestående, og rettighederne tilhører nu selskabet. Webstedet blev værdiansat af revisionsfirmaet Deloitte og Touche til 400.000 kr. I dag er fonden uden værdier.

Vidnet Carsten Holst har blandt andet forklaret, at han er 29 år gammel og studerer information. Han har arbejdet for Heste-Nettet siden februar måned 2000, dog med en pause. Han skulle primært stå forudviklingen af et debatforum, men senere fik han flere opgaver. Hans arbejde var ulønnet. Han fik fra starten at vide, at webstedet ejedes af Kongelundens Ridecenter Fond, men at det senere skulle udskilles i en eller anden form, hvilket blev drøftet i sommeren 2000. Vidnet kom senere med i fondens bestyrelse. Han kan ikke hsuke, om det specifikt blev drøftet, om man skulle oprette en almennyttig eller en erhvervsdrivende fond. Han kan ikke hsuke, at han har set dagsordensforslaget, men det har han givet vis og har formentlig også diskuteret det med sagsøgte. Man manglede sikkerhedsstillelsen for at blive opretteet som fond, og man ventede derfor på, at økonomien skulle blive bedre ved hjælp af reklameindtægter. Indtægter på 36.000 kr. for bannerreklamer lyder realistisk.

Vidnet har lavet annoncen, der blev lagt ud på internettet, i samarbejde med sagsøgte. Formålet var at tiltrække nogle frivillige medarbejdere til udbygning af selve webstedet med henblik på at generere indtægterne. Alle skulle arbejde ulønnet, men de kunne dels lære noget af arbejde og dels pleje deres CV. I starten af 2001 talte vidnet for første gang med sagsøgeren. Vidnet er sikker på, at de talte om, at fonden var under oprettelse, og at man afventede kapitalgrundlaget. Han tror ikke, at sagsøgeren stillede spørgsmål.

Vidnet kender sagsøgtes skrivelse til Civilretsdirektoratet af 15. november 2002. Det var hele tiden vidnets overbevisning, at fonden på et eller andet tidspunkt ville komme til eksistens. Vidnet ville ikke arbejde ulønnet for en enkeltperson. Han gik ind i arbejdet, fordi hans arbejdskraft kom en fond til gode, og fordi han måske senere kunne drage fordel af det. Vidnet ved ikke, om der blev udarbejdet regnskaber. Han har aldrig deltaget i et bestyrelsesmøde med det formål at omstøde den tidligere beslutning om, at der skulle laves en erhvervsdrivende fond.

Vidnet Anette Skovbon har blandt andet forklaret, at hun er 21 år gammel og ikke har erhvervsuddannelse. Hun er førtidspensionist. Hun har været beskæftiget ved Heste-Nettet siden januar måned 2002. Hun gik ind i arbejdet, som var ulønnet, fordi hun havde lyst til at bidrage med noget.Hun var klar over, at der var tale om en fond under oprettelse, og det stod også på hjemmesiden, ligesom hun fik det at vide af sagsøgte. Hun har også talt med sagsøgeren om det i forbindelse med, at de arbejdede hårdt for at fåen bedre økonomi og tilvejebringe grundlaget for fonden.

Vidnet beskæftigeede sig blandt andet med salg af annoncer og stod mere eller mindre selvstændigt for det. Vidnet indgik ikke aftaler med bannerreklamefirmaet, men stod for direkte salg til kunderne. I starten gik det dårligt. Det skyldtes måske, at vidnet ikke havde erfaring på området. Hun mener, at hun har solgt mellem 5 og 10 bannerreklameannoncer for omkring 5.000m. kr. i 20002. Vidnet bekendt var der ingen af medarbejderne, der fik løn. Vidnet har først inden for de seneste måneder fået at vide, at fonden nu er en realitet på grund af samarbejdet med Landsbladet. Vidnet ville også have udført arbejdet for sagsøgte som privatperson, fordi arbejdet harhendes interesse. Hun kan huske, at hun på et tidspunkt fik at vide af sagsøgeren, at det nok var tvivlsomt, om fonden nogensinde ville blive oprettet.

Sagsøgeren har til støtte for sin påstand i det væsentligste gjort gældende, at der aldrig har foreligget en fond som selvstændigt retssubjekt, inden nærværende sag blev anlagt i oktober måned 2002. Sagsøgeren kom ind i samarbejdet i januar måned 2001. I følge sagsøgtes egen forklaring var der ingen fond den 10. juli 2002; fonden blev først stiftet ved fremsende af skrivelsen til Civilretsdirektoratet den 15. november 2002. Fondslovgivningen opeerer ikke med begrebet “fond under stiftelse”. Efter fondslovens §8 stilles der krav om, at der foreligger aktiver for en værdi af mindst 250.000,- kr. Hvis denne kapital ikke er til stede, er der ikke tale om en fond, medmindre man har særlig tilladelse, hvilket ikke er tilfældet her, eller det er i al fald ikke dokumenteret. I følge en udskrift, som netop er indhentet, er der ikke registreret en fond under navnet Heste-Nettet. Alle fonde skal efter reglerne have et cvr.nr., hvilket sker, når fonden er anmeldt til Civilretsdirektoratet. Der er ikke indleveret regnskaber eller foretaget revison. Fondsmyndighederne har ikke samtykket til overdragelsen af aktiviteterne til anpartsselskabet. Det erfor såvidt ubestridt, at rette sagsøgte er Henrik Biering, såfremt retten nårfrem til, at der ikke er en fond. Hvis retten når frem til, at der foreligger en fond, er der tale om en erhvervsdrivende fond, somikke har været lovligt stiftet, og dermed ikke har retssubjektivitet. En fond får automatisk status af at være erhvervsdrivende, hvis den udøver en form for aktivitet.

Sagsøgte har forklaret, at der har var erhvervsmæssig aktivitet i form af indtægter for salg af bannere. Omsætningen udgjorde ca.36.000,- kr. Westedet blev efter sagsøgtes forklaring opgjort til 400.000,- kr., der blev overdraget til anpartsselskabet. Gennem hele forløbet har sagsøgte udgivet sig som formand for Heste-Nettet Fond. Han er endvidere anført som kontaktperson for aktiviteterne på heste-Nettet. Gennem sine handlinger under hele forløbet har Henrik Biering givetomverdenen det indtryk, at Heste-Nettet Fond blev drevet gennem en erhvervsdrivende fond. Henrik Biering hæfter derfor for de forpligtelser, som fonden har påtaget sig før registreringen jævnfør lov om erhvervsdrivende fonde § 6, stk. 2.

Sagsøgte har til støtte for sin påstand i det væsentligsteg gjort gældende, at rette sagsøgte er Heste-Nettet Fond, som ikke er erhvervsdrivende, jfr. lov om erhvervsdrivende fonde § 1, stk. 3.. Fonden er derfor omfattet af den almindelige fondslov. Fonden er korrekt oprettet i overensstemmelse med lovgivningen. I den annonce, som sagsøgeren har set på nettet, er fonden angivet som en selvejende institution. På alle bilagene er anført, at fonden var under stiftelse. Det er ikke korrekt, som anført af sagsøgeren, at en fond understiftelse ikke er selvstændigt retssubjekt. Fondens oprettelse er vedtaget,og papirerne er sendt ind. At dette måtte være sket efter den anlagte retssag er uden betydning i nærværende sammenhæng. At sagsøgte var anført i forbindelse med fondet, er det alene fordi, hans adresse afpraktiske årsager er c/o-adresse. Sagsøgeren har selv forklaret, at det ikke var af betydning for ham, hvorvidt han arbejdede for en erhvervsdrivende eller en almindelig fond. Kondelundens Ridecenter Fond har hele tiden haft en forventning om, at der skulle oprettes en selvstændig erhvervsdrivende fond. Da indtægten har været under bagatelgrænsen, er der ikke tale om en erhvervsdrivende fond.

Rettens bemærkninger

Retten lægger efter det foreliggende til grund, at webstedet www.heste-nettet.dk blev startet af Kongelundens Ridecenter Fond, som på et bestyrelsesmøde den 26.oktober 2000 overdrog webstedet til Heste-Nettet Fond under stiftelse, hvis bestyrelse havde til hensigt at etablere en erhvervsdrivende fond.

Det er ikke gjort gældende, at Heste-Nettet Fond under stiftelse ikke havde en bestyrelse eller et sæt vedtægter. Ud over disse to krav til en almindelig fond er det som hovedregel en betingelse, at det nødvendigt kapitalgrundlag er tilvejebragt.

Sagsøgte har forklaret, at Heste-Nettet Fonds aktivmasse udgjordes af webstedet, som havde en sådan værdi, at kapitalgrundlaget det meste af tiden var til stedet.

Det fremgår imidlertid af sagsøgtes e-mail af 11.februar 2002 til sagsøgeren, at webstedet ikke var vurderet af en revisor, idet der var nogle punkter, som skulel afklares. Det fremgår af sagsøgtes skrivelse af 10. juli 2002 til sagsøgerens advokat, at Heste-Nettet Fond endnu ikke opfyldte lovens kapitalkrav, som gjorde en endelig udskillelse fra Kongelundens Ridecenter Fond mulig.

Sagsøgte har forklaret, at webstedet blev værdiansat til 400.000 kr. af revisor i forbindelse med stiftelsen af Heste-Nettet Aps pr. 31. januar 2003. Der er ikke fremlagt dokumentation herfor. Sagsøgte har endelig forklaret, at fonden først var en realitet som almindelig fond i november måned 2002.

Retten finder efter ovenstående ikke at kunne fastslå, at det kapitalgrundlag, som er nødvendigt for at etablere en fond, var til stede i den periode, hvor sagsøgeren arbejdede med webstedet og frem til november måned 2002.

I al fald fordi nærværende sag er anlagt inden betingelserne for, at der kunne oprettes en almindelig fond, var opfyldt, finder retten ikke, at den omstændighed, at Heste-Nettet Fond efterfølgende måtte have opfyldt betingelserne for oprettelse, kan bevirke, at eventuelle forpligtelser i forhold til sagsøgeren er overgået til Heste-Nettet Fond.

Det må efter de fremlagte dokumenter og de afgivne forklaringer lægges til grund, at sagsøgte har været den gennemgående drivkraft bag oprettelsen, driften og udbyggelsen af webstedet. I det fremlagte materiale vedrørende Heste-Nettet Fond under stiftelse er anført “v/ Henrik Biering” og med angivelse af dennes privatadresse.

Retten finder derfor, at sagsøgte har fremstået som den, der har stået for og tegnet projektet.

Retten tager på den baggrund sagsøgerens påstand til følge.

Thi kendes for ret:

Sagsøgte Heste-Nettet Fond ved Henrik Biering tilpligtes at anerkende, at være rette sagsøgte.

Marianne Ploug