Søgemaskinernes betydning for nettet er blevet enorm. Det er ikke forkert at sige at placering hos søgemaskinerne kan afgøre om den ene virksomhed fremfor den anden vinder en kunde.

Vi kommer ikke udenom at Google er en ret stor magtfaktor i det spil. Det er nogle kritiske overfor, mens andre gør hvad de kan for at forsvare Google. Bemærk iøvrigt det lidt sjove spil på domænenavne.

Hvad vi andre kun nødigt bevæger os ud i gør Google cirka en gang om måneden. Google Danser! Google er et ret stort foretagende efterhånden, og med placeringer i flere lande er det nødvendigt engang imellem at opdatere den database der søges i. Ikke mindst for at få nye sider med.

Den opdatering kaldes at danse. Som alt andet på nettet, så er der opstået en hel subkultur omkring dette fænomen - der findes værktøjer til at finde ud af hvornår dansen begynder og fænomenet diskuteres livligt i forskellige fora.

Ligeledes hygger mange sig med at lave værktøjer som bygger på Google. Googlism kan fortælle dig hvad Google synes om en person. Om Brian synes Google åbenbart:

  • Brian is crowned
  • Brian is not a gentleman
  • Brian is an asshole
  • Brian is famous
  • Brian is marrying me
  • Brian is an java columnist
  • Brian is my blog god
Dén var straks værre. Der må være flere Brian’er med i den sammenhæng. “java columnist” og “blog god” kunne jeg godt fristes til at godtage, men hvis det hele skal passe på mig vil jeg godt vide hvem det er jeg skal giftes med?

Googlefight er et andet initiativ. Her kan to (typisk personer) udfordre hinanden på søgeresultater og se hvem der vinder. Der må dog være ét eller andet galt, for sammenligner man mig med vores alles smartlog.dk-gud, Morten Blinkbjerg Nielsen, så har jeg kun 7 resultater. Google selv siger cirka 1260.