Hvad er årsagen til at vi fejrer nytåret med fyrværkeri? Det har jeg tænkt en del over, og jeg kan kun komme på traditionen som årsag. Det må stamme tilbage fra den gang vi ofrede alt muligt underligt til guderne, og hvor festerne foregik med buller, brag og ild.

En bekendt påpegede det umoralske i at brænde millioner af i fyrværkeri, når andre i verden trænger. Det argument kan jeg naturligvis godt se, men omvendt, skulle man dagligt tænke på verdens katastrofer kan man ikke lave andet.

Konsekvenserne af fyrværkeri er velkendte - ødelæggelse, skader og i år også død. Der ser dog ud til at være en bedring på vej, men det skyldes nok desværre andre omstændigheder.

Hvor jeg selv bor kunne man natten igennem høre “bander” af unge gå gennem gaderne og kaste fyrværkeri, og ikke altid lovligt, til højre og venstre. Tilsyneladende i beruselse, og uden formål.

Fyrværkeri som show har jeg intet imod, men som “min far kan banke din far” begynder det at blive farligt. Og når alt kommer til alt, så er fyrværkeri nu herligt. Det er enormt flot, og i virkeligheden nok verdens største kommunistiske projekt - alle deltager efter evne til de fælles show.