FireFox er i stor fremgang i Danmark. Lanceringen af version 1.0 er da heller ikke gået ubemærket hen, og jeg har ved siden af min normale browser, Opera, prøvekørt den lidt.

Indtrykket var at den virkede lidt sløv i betrækket, så måske der ikke var så meget ild i ræven som lovet. Man kan dog peppe den lidt op, og jeg skal love for det virker.

Jeg plejer at have to krav til en browser, det ene at min homebank skal virke i den, og det andet at man skal kunne lave tabbed browsing; altså flere vinduer i vinduet. FireFox bestod begge prøver.

Ydermere har FireFox mulighed for at man kan installere extensions, og det gør kun sagen mere delikat. Jeg fandt hurtigt følgende extensions som jeg installerede:

  • Adblock Er man træt af et banner på et website tillader dette plugin at man blokerer for at det vises igen. Med den mængde bannere nogle aviser præsterer, så kan dette være hårdt påtrængt.
  • Linkification Et simpelt plugin, som laver links på sider klikbare hvis de ikke er det i forvejen.
  • Mouse Gestures Fra Opera er jeg blevet glad for Mouse Gestures, dette findes naturligvis også til FireFox. Mouse Gestures kommandoer udført af musens bevægelse. Kommandoerne kan være “luk”, “åben i nyt vindue”, “tilbage”, etc.
Der er mange andre rare ting i FireFox, blandt andet mulighed for Themes, det finder jeg dog knap så relevant i mit personlige valg af browser, idet jeg vælger et så kompakt og minimalistisk theme som muligt. Men, det er så også tit et andet end det produktet leveres med, så det er da herligt at der er mulighed for themes.

Der er ikke meget andet at sige til det - jeg synes FireFix er værd at give forsøget, ikke mindst fordi den også er open source.

Hent FireFox gratis her.