Valentins dag står for døren

14. februar er det Valentins dag, det har jeg naturligvis også bemærket, omend jeg ikke har noget hunkønsvæsen at markere dagen overfor.

Historien om Skt. Valentin går tilbage til før år 0. Romerne lå i krig på mange fronter, og der var hårdt brug for soldater. Man mente, nok med rette, at det var svært at få gifte mænd til at melde sig som soldater, og derfor blev det forbudt at gifte sig. Én præst så dog stort på dette forbud, han hed Valentinus.

Da kejseren hørte om dette blev Valentinus naturligvis arresteret. Mens Valentinus sag fængslet i Rom udførte han tilsyneladende et mirakel, idet han fik fængselvogterens blinde datter til igen at se. Dette mildnede dog ikke kejseren, som beordede Valentinus halshugget. På dagen for eksekvering af dommen skrev Valentinus et brev til fængselvogterens datter med signaturen, “Fra din Valentin”. Valentin blev halshugget 14. februar år 270 f. kr.

Stedet for hans halshugning skulle efter sigende stadigvæk kunne ses i Rom. På et eller andet tidspunkt et Valentin så gjort til helgen af Vatikanet.

Absolut en lille sød sjov historie, men vi kommer ikke udenom at nutidens Valentins dag mest af alt er et kommercielt stunt for at sælge mere.

 • Valentins-dag.dk,
  har samlet alt hvad jeg umiddelbart kan komme i tanke om med hensyn til Valentins dag. Der er guides til det ene og det andet, mobil-sjov og mere eller mindre underlige ting man kan bestille og sende til den man nu har lyst.
 • Interflora.dk,
  skal man sende blomster, så slipper man vist ikke udenom dem her. Jeg er vildt imponeret af hvordan de på den ene side “kun” sælger blomster, men gør det på så mange måder. Men, har man helt specielle behov – som da jeg engang sendte en buket der kun måtte være blå og rød, så må man forbi en rigtig blomsterhandler.

Valentines-smiley

Måske man skulle tage og sende ét eller andet til en pige alligevel? Sådan bare fordi hun fortjener det, og ikke fordi der nogensinde skulle være noget?

Advertisements
This entry was posted in Liv og død. Bookmark the permalink.

4 Responses to Valentins dag står for døren

 1. Tone says:

  Jamen du sender da bare et kort til mig, da jeg ikke har noget hankønsvæsen til at gøre den slags :-p

 2. Brian Nørremark says:

  Tænkte mere på en eller anden jeg havde adressen på – sådan bare fordi man ku´.

 3. Helle Nørremark says:

  Jeg synes det kunne være en god idé at sende noget til en du synes har fortjent det.. 🙂

 4. Pingback: Brian Nørremark » Blog Archive » Krumme, kærlighed og held i spil…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s