Her til aften faldt jeg, naturligvis via SlashDot, over en temaserie hos Popular Science - Can Terrorists Build the Bomb? - Selvom det ikke er noget jeg ligger søvnløs over, så er det da tankevækkende at det kun kræver a) materialer, b) en kvikt hoved som ved hvor i litteraturen man skal slå op og c) en handyman - så kan man lave en atombombe.

På nettet kan man jo finde ud af hvordan alting virker - også atombomber og dirty bombs - og ja, som udgangspunkt virker det jo simpelt nok.

Med alle de tidligere forskere, blandt andet i det tidligere Sovjet, så burde et kvikt hoved der vil have sin familie forgyldt ikke være noget problem. En handyman kender vi vist allesammen.

Det sprængende punkt er materialerne, særligt det radioaktive resten kunne man såmænd nok finde; idag kan man jo købe kamphelikoptere på det sorte marked hvis man lige kender en der har sådan nogen.

Artiklen berør de initiativer den amerikanske administration har igangsat for at forhindre terroristers adgang til materialerne. For man må nok erkende at har de først materialerne, så er de godt på vej.