Jeg har været igang med at formatere og reinstallere min computer idag, og i den forbindelse faldt jeg over “ClearType” fra Microsoft. Jeg tænkte - “ja, jeg har jo en fladskærm, men er det ikke noget pop?”

Effekten er mildest talt fantastisk, den forbedrer fuldstændigt lærbarheden på skærmen så den mistro blev gjort til skamme. Ja, der er sågar en fanklub for progarmmet.

ClearType er sub-pixel font rendering, hvor man laver skriften knap så firkantet og mere blød i det. ClearType tilbyder at man kan justere hvor mørk skriften nu skal være.

Undersøgelser viser at 80% ville foretrække en tekst som har været igennem ClearType, og konfigurationen af programmet minder lidt om at være til optikker - “hvad er bedst - A? - B?” - “bliver det værre eller bedre nu?”

Jeg hentede ClearType på Microsoft PowerToys for Windows XP, hvor der også er mange andre rare programmer. Personligt er jeg også vild med erstatningen for Alt + Tab, men også Image Resize er nyttig. Men, man kan muligvis også slå ClearType til på andre måder.

Prøv det, prøv det.