Kreditkøb og børnepenge

Børnepenge er et koncept jeg ikke forstår. Først og fremmest gives det reelt til alle uden skelen til indtægt, hvilket gør at jeg kender mange som blot sætter pengene ind på Juniors børneopsparing fordi de reelt ikke har brug for dem. Idéen om at ville hjælpe eksempelvis enlige forsørgere synes jeg er fint, men man burde i så fald gøre det anderledes.

BabySam BabyKonto

BabySam BabyKonto

Jeg har kolleger som kommer forbi og siger tak når der kommer børnepenge, og i min webbank kan man abonnere pr. SMS når der kommer børnepenge. Se, det har taget fuldstændigt overhånd… Mine overvejelser går på om man mon skulle skrive til kommunen og bede om samkvem med de børn man betaler børnepenge til – noget skal man da have ud af det?

En dag var jeg i en BabySam og købe barselsgaver til en kollega, og havde jeg ikke været virkelig presset og vitterligt manglet at købe den gave, så var jeg gået igen. Sørme om butikken ikke åbent og utvetydigt reklamerer med en BabyKonto hvor man kan “købe nu, betal når der kommer børnepenge”!!

Usmageligt… intet mindre.

Advertisements
This entry was posted in Liv og død. Bookmark the permalink.

18 Responses to Kreditkøb og børnepenge

 1. HA says:

  Er det ikke fair nok at man markedsføringsmæssigt udnytter de redskaber der er tilgængelige og lovlige for at sælge sine produkter?

  Det lyder da helt vildt smart at man kan få sådan en kontoform der kan betales ud når man får sin statsstøtte til de børn man har produceret for staten.

 2. Jeg vil mene, at hvis man er afhængig af offentlig støtte for ikke at gældsætte sig, så skulle man have undladt at sætte sig så hårdt eller have undladt at få børn i det hele taget.

 3. HA says:

  Jojo, men man kan da ikke anklage et firma for at udnytte de dumme mennesker der ikke magter at styre deres økonomi og derfor har brug for statsstøtten for at få det til at løbe rundt? BabySam er da bare smarte og har nu også et produkt så de kan sælge deres varer til dumme mennesker…

 4. henriette says:

  hey Brian.
  kom lige forbi og kunne ikke lade være med at læse dit indlæg vedr børnepenge og baby sam.
  folk der modtager børnepenge er ikke nødvendigvis afhængig af off støtte. alle modtager børnepenge det ved du selv. enlige unge mødre har ikke altid økonomien til at købe det nødvendige til de små pus og derfor er det en hjælp til dem, at de kan købe nu og betale når staten hjælper. det er forkert at du udviser nedladende syn på familier der måske benytter sig af den form for kredit.
  har du købt dit hus kontant? eller ? du kunne jo nøjes med en leje bolig. det er din invistering i din fremtid ik? børn er invistering i velfærdens fremtid. uden børn går det ikke og alle låner alle steder. derfor køre økonomien rundt.

 5. Hej Henriette,

  Mange tak for din kommentar. Først og fremmest, så synes jeg ikke jeg viser nedladende syn på personer som køber på kredit – som du selv nævner, så er Casa Brian da (naturligvis, alt andet ville være nærmest umuligt) også belånt.

  Jeg synes problemet er todelt:
  1. Den ukritiske tildeling af børnepenge uagtet indkomst og økonomiske situation i det hele taget. Tænk – hvis det netop kun var de enlige mødre og andre med et faktisk behov som fik børnepenge, men at puljen i øvrigt var uændret? Hvor mange bekymringer sidst på måneden/kvartalet kunne dette ikke spare i de trængte hjem?

  2. Det dyreste i verden er at låne til forbrug. Jeg véd godt at der kan være situationer (eks. “vaskemaskinen er gået i stykker, jeg har 3 unger som skal have vasket tøj og ingen opsparing) hvor det kan være nødvendigt, men man kommer ikke udenom at det er billigere at betale kontant. Det er således primært en kritik af den lette TILGANG til kreditkløb jeg rejser, og ikke en kritik af dem som gør det.

  Det er blevet så fantastisk nemt at få kreditkøb – bare skriv under på linjen eller send en SMS, så koster det 10.000 % i ÅOP.

  — Brian

 6. Amalie says:

  Hej Brian,
  Har fulgt med i din blog. Sjov, men til tider også lidt “gammel tante agtig” Hvad med lige at være lidt ung engang imellem …
  Uha du har berørt temaet Børnepenge.. Mon ikke det kan få mange op af sofaen?
  Er selv lige blevet mor og det er kommet meget bag på mig hvad babystuff koster! Jeg kan nævne, at det koster 3200 om måneden, at have sit barn gående i vuggestue! Så jo børnepenge kan falde på et meget tørt sted!!!

 7. Amalie: Det er heldigvis hverken tvunget at få børn, eller at sende dem i vuggestue hvis man vælger at få dem – men, jeg indrømmer at hvis man har valgt førstnævnte, gør andennævnte det væsentligt lettere at varetage et job. Men så tjener man jo også penge og kan betale for andennævnte, ganske som en bil gør det væsentligt lettere at have et job som ikke ligger i ens baghave, men heller ikke er uden omkostninger.

  I øvrigt ville det ikke overraske mig hvis prisen på babystuff samvarrierer med børnepenge-taksten.

  — Brian, den gamle tante.

 8. Jeg håber ikke du forventer mine kommende børn skal kalde dig “Tante Brian” frem for “Onkel Brian”?

 9. Helle: Måske? Hvem véd? 😉 – men, nej, næppe…

 10. HA says:

  De kan vel kalde ham den rige onkel fra Herning? Ikke så eksotisk som en rig onkel fra Amerika – men det er da tæt på 🙂

 11. HA says:

  Amalie: Det kan vel i øvrigt ikke komme helt bag på dig med priser på børne og babyting – du har vel for dælen haft 9 måneder til at spare op og forberede dig? Eller i hvert fald en 7-8 stykker afhængig af hvornår du lige opdagede det, plus at der vel er sparet lidt op inden når man nu er gået i gang med at producere sådan nogle små nogen? Det er da godt nok uoptimalt at basere sin økonomi på statsstøtte…

 12. HA: Det er hvert fald vest for Århus, så retningen er cirka den rigtige. 🙂

 13. Amalie says:

  Så skal jeg da lige love for der kom gang i debatten! Jeg må understrege at jeg ikke “forventer” statsstøtte blot fordi jeg har tilegnet mig et barn! Jeg støtter blot op om tanken. Det er en god ide med børnepenge, da det ikke er billigt at få passet sit barn. Jeg ville da gerne gå hjemme og passe mit eget barn. Dette er desværre ikke muligt! Desuden finder jeg butikker som Babysam dybt latterlige. De udstiller ALT som et must. Som om du ikke kan undvære, jeg nævner blot et “hoved/halefad” Om babySams priser hænger sammen med børnepengetaksten ville være spændende at undersøge!

 14. Jeg ved end ikke hvad et hoved/halefad er… Fagre nye verden.

 15. Amalie says:

  Nej vel! Meget, meget underlig butik…

 16. Susanne says:

  Man kan godt høre at du ikke har børn Brian.

 17. Susanne says:

  He he:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s