Så gik der endnu en uge - en uge som endte tidligt, fordi jeg havde fri fredag på grund af weekendvagten. Tiden står stille og roligt, og som far bemærkede den anden dag - nu er der kun 5 måneder tilbage, og det har han så ganske ret i. En anden positiv ting er iøvrigt at jeg tidligere troede jeg blev hjemsendt 14. januar som mit togkort siger, men ifølge vores aktivitetsoversigt sker det allerede 13. januar. Så, der vandt jeg lige en dag mere.

Jeg lovede Jer iøvrigt et par billeder fra weekenden, men jeg er desværre hoppet ombord i toget, så det må vente til jeg kommer i nærheden af noget kraftigere internet end mobiltelefonen.

Ugen har som sagt været stille og rolig, men der blev da alligevel lidt højdepunkter. Der bliver ikke meget om heste i dette indlæg, men det skyldes at vi faktisk ikke rider så meget for tiden. Ridekurset tager en del af hestene, nogle af dem er beordret på fold af dyrlægen, befalingsmændene skal ride og vi tager så resten, så det er lidt over 1 hest pr dag.

Vi arbejder fortsat på at få dresseret rekrutterne med hensyn til hvad man gør og ikke gør - skal dog nok også se om jeg kan få dem vænnet af med at sige De, Dem og Deres til ældste. Vi er trods alt på samme niveau.

Mandag holdte jeg møde med obersten, ham får jeg relativt meget med at gøre i egenskab som landstalsmand, så det var rart lige at få hilst på. Vi fik diskuteret de problemer der kan opstå i fremtiden, og det er ærlig talt ikke mange. Men den nye værnepligt vil nok have meget betydning for motivationen hos de værnepligtige, det var der enighed om. Ellers gik det stille og roligt.

Det kan iøvrigt godt være at HESK er endnu en tilfældig enhed i forsvaret, men jeg tvivler på at der er mange enheder, hvor den øverste chef på kasernen kan navnene på soldaterne. Det kan vores regimentschef.

At være værnepligtig betyder at man mister en del af kontakten til omverden. Tirsdag var jeg til møde i et udvalg som arbejder på at få etableret en IT Café, hvor man får et abonnement kan surfe som man har lyst til. Sådan som det ser ud nu åbner caféen den 24. september, og det synes jeg kun er positivt. At en kaserne på den måde aktivt forsøger at forbedre mulighederne for dets mere eller mindre frivillige personel er beundringsærdigt.

Så blev det onsdag - byridningsdag - og jeg red med. Denne gang på Poker, og turen gik ret godt. Vi havde en del lidt kække heste med, og da vi mødte ting som majetærskere, lastbiler og larmende Brian-biler, var det ikke alle heste som tog det lige pænt. Men, turen var god, og selvom det er lidt kedeligt bare at sidde der, så er det de ture som gør os specielle.

Torsdag foregik på kontoret, og startede med et møde med kasernens socialrådgiver. Stille og roligt, og herefter et opkald til forsvarsministeriet for at høre om de havde modtaget vores brev til ministeren. De ville ringe tilbage. Fik også præsenteret min specielle fritagelsesseddel for kaptajnen i HESK, og han mente umiddelbart det var en god idé - så hvis jeg kunne få den gennemført var det herligt.

Og så gik det hjemad.

Det blev et lidt kort indlæg, men der skete virkelig intet i sidste uge. Næste weekend får jeg besøg af hele familien, og vi skal til København. Søndag skal jeg så vise dem rundt i staldene. Glæder mig meget til det. Får måske også min cykel til Slagelse, det holder meget godt.