Så er det nye DanKort en realitet. Og, såfremt man ikke er en af dem der har glemt at aktivere det, så kan man idag både handle med chip og magnetstribe.

Der har været mange problemer omkring lanceringen af det nye Dankort. Først og fremmest synes jeg det er betænkeligt at der ikke er billed på. Det havde jeg gerne set; og betalt for. Dernæst er det betænkeligt at man ikke kan anvende chippen, selvom man er begyndt at betale for det. Da jeg handlede i den lokale kiosk i eftermiddags virkede det hvertfald ikke.

Den største betænkelighed ved kortet er dog gebyret. Fra nu af kan forretningen opkræve 50 øre som en transaktion koster. At bankerne mener det skal koste penge at anvende deres kort, som de selv har sparet milliarder ved at indføre er mig en gåde.

Fordelen ved Dankortet for bankerne er jo netop at man slipper for at hæve penge i banken hele tiden. Men, okay, hvis bankerne hellere vil have vi belaster deres skranker med hævning af småbeløb, så er det fint for mig. Min bank har godt nok en automat - men, så må jeg jo gå ind, spørge om at hæve og blive henvist til automaten. Så kan de få lov til at bruge flere penge til lønninger end de får ind i gebyrer, kan de.

Men, hvad går dette gebyr så til - Berlingske Tidende bringer følgende liste idag:

  • Personlig betjening: Du kan stadig hæve penge hos kassedamen i Netto.
  • Flere spændende tilbud om Finn Nørbygaard-shows i bankens kundeblad.
  • En kontant fornemmelse for, hvor ofte du bruger dit kort.
Jamen! Med alle de fordele, så tror jeg da for det første jeg vil begynde at modtage bankens kundeblad, og for det andet er det jo ikke til at forstå at nogle forretninger er utilfredse med Dankort A/S.