Jeg har, i bedste Fru Hyacinth-stil, haft store skizofrene diskussioner med mig selv her til aften. Årsagen var noget så simpelt som at der trængte til nyt toiletpapir på mit toilet. Men, ak, hvordan skal sådan noget vende? Tillad mig at illustrere:

Ovenstående viser et tværsnit af en toiletrulle, og den sorte streg angiver vægens placering - en ret typisk måde at ophænge toiletruller på. Afhængigt af hvordan rullen vendes, så kan situationerne A og B opstå - hvordan gør man hos dig?

Personligt er jeg splittet - fordele/ulemper ved de to er så vidt jeg kan se:

  • Mulighed A Giver god mulighed for at få fat i papiret, en meget indbydende måde at gøre papiret tilgængeligt på - omvendt er der risiko for, givet den relativt større tilgængelighed at flere stykker papir kommer til at hænge nedad.
  • Mulighed B Den mere tilbagelænede, beskyttende måde, som ikke forsøger at pådutte folk at anvende papiret (jeg foretrækker dog mine gæster gør det såfremt det er nødvendigt). Afhængigt af den konkrete situation kan der dog opstå episoder, hvor papiret bliver vådt såfremt, der netop har været en person i bad og kondensvand har dannet sig på fliserne.
Jeg valgte A, primært fordi det sender det signal jeg ønsker af en toiletrulle. Hvordan gør du? Har du evt. flere badeværelser, hvor du forsøger forskellige strategier? Hvad er dine erfaringer?