Naturligvis bliver det jul i år! Men, statistisk set kan man sige, at blot fordi det plejer at blive jul, er det ikke sikkert at det bliver jul i år. Julen 2007 bliver dog noget ganske andet end det plejer. Hvorfor? Jo, primært fordi jeg er træt af de traditioner som efterhånden er blevet dikteret hos min far i Ilskov, hvor jeg plejer at holde jul.

Som et sidste konstruktivt forsøg på at favne bredt og sikre en glad jul i familien i år inviterede jeg derfor til julefest i Casa Brian - sådan for lige at røre rundt i gryden en gang. Reaktionerne på invitationen har været blandede, men alle forskellige grader af negativ:

  1. “Jeg har selv inviteret gæster, dem må jeg hellere holde fest for” - Doh! Det er så de samme gæster som jeg har inviteret!
  2. “Jeg kommer gerne hvis invitationen gælder en anden dag” - Man kan da ikke holde juleaften på andre dage end den 24. december?
  3. “Jeg vil gerne komme næste år.” - Nej du vil ej - næste år har du planlagt et udlandsophold, du tror bare ikke jeg ved det.
Ja, enkelte har sågar undladt at give svar selvom sidste frist var i går.

Nå, men det er jeg nu i bund og grund ikke så ked af - vores sammenbragte familie er efterhånden fortsat så langt ud af et sidespor, at jeg ikke tror nogen kan stoppe toget. Det gør mig blot lidt ondt, at min søster derved kan have god grund til at føle sig klemt mellem to negle, selvom jeg har erklæret, at hun står frit i julevalget.

I år vil jeg holde en jul som det er meningen den skal være. Jeg vil være blandt glade mennesker, give gaver af lyst og glæde andre, jeg vil pynte op, jeg vil have juletræ, jeg vil lave fantastisk mad - og, ikke mindst - jeg vil være blandt mennesker som trænger til en god jul.

Min jul bliver derfor en af følgende muligheder: Enten inviterer jeg nogle mennesker, fra eksempelvis Frelsens Hær, forbi til jul - eller også bliver jeg frivillig hjælper til et julearrangemen i byen. Og, det glæder jeg mig egentligt til - det bliver herligt, at glæde nogle andre mennesker juleaften.