Måske er betegnelsen forkert, men en af de ting jeg får det svært ved i Indien er tjenestefolk. Huset vi har lejet har en 247, IN-House Care Taker. inkluderet i huslejen. Det er på sin vis praktisk nok, men noget anderledes end vi er vant til herhjemme.

Det strider meget mod min overbevisning at min hverdag sådan bliver et arbejdsforhold - én ting er at være leder når det er de (reelt ligegyldige?) ting vi beskæftiger os med på jobbet. Det handler pludselig om, at jeg kan bede en anden om at vaske mit tøj, hente de ting jeg ikke selv kan nå, gøre det jeg ikke gider.

Kulturelt er Indien sådan indrettet, men jeg får det godt nok svært ved det.

Jeg ved ikke hvordan det bliver, men for at jeg kan se mig selv i øjnene er min strategi at byde vedkommende velkommen i familien for en periode. I deres system er der måske forskel på mennesker, men når døren er lukket ved os, så er vi alle lige.

Naturligvis er det fristende at delegere alle de trælse opgaver til en anden, men jeg får godt nok svært ved det.