Det går så hurtigt med sandkassen, at jeg slet ikke kan nå at få det skrevet. I går så min far og Helle/Søren forbi og så blev der ellers lavet sandkasse. Vi startede naturligvis med at skridte banen op og få afgjort dimensionerne og placeringen. Den blev ikke helt placeret hvor jeg havde forventet - det endte med at vi tog kantflisen af terassen og rettede en bue ud, så var placeringen helt perfekt. Dimensionerne gjorde at den ville være 4 kvm stor :-)

Et smut i Bauhaus (som jeg indtil for ganske nylig troede var tysk, men det viser sig at det er en schweizisk virksomhed) gjorde at materialerne også var på plads. Til forskel fra tidligere var det nu med brædder som bund og ikke fliser som planlagt. Årsagen er, at min far mente brædder var godt nok, og når de var rådnet op ville vi alligevel ikke have brug for en sandkasse. Point taken. Lidt hurtig hovedregning sagde os i øvrigt at vi skulle bruge hel 200 skruer!!

Transporten hjem fra Bauhaus var nem, men kun fordi vi løseligt havde savet brædderne til med en sav vi lånte. Ellers kunne de umuligt have været bag i bilen, selvom det var Store Pedro vi var kørende i.

Vel ankommet i Ville Nørremark blev kostruktionen påbegyndt. Det skal nok lige bemærkes at vi måtte skille tingene lidt ad igen et par gange. Årsagen var, at der ved tilpasning af brædderne ikke var taget højde for hvilket bræt der skulle “overlappe” ved stolperne i hjørnerne. Det blev lige nødvendigt at save et par centimeter af med håndkraft ;-)

Resultatet blev som sagt en sandkasse som må efter min opfattelse må betragtes som stor nok :-) Faktisk blev den så stor at jeg uden problemer kan ligge nede i den. Det er rart at vide, hvis man en dag skulle simulere en strandtur.

Parallelt med bygningen af sandkassen blev hullet til den gravet. Jeg ville gerne have den gravet et stykke ned for at den ikke skulle ligne noget som var faldet ned fra månen og ikke kunne flyttes.

Det kostede som jeg skrev ovenfor en række fliser (men de skal lægges igen så det er nemt at slå græs) og en god portion græs (som kan plantes andre steder på plænen da der er lidt slidte pletter).

Det er faktisk ikke helt enkelt at grave sådan et hul, så efter at Søren og jeg havde hjulpet med at få græstørvene væk blev det videre gravearbejde overladt til de kvindelige familiemedlemmer.

Da vi omkring klokken 20:30 var færdige med både sandkassen og hullet til den blev den sat i. Det gik ikke helt i første forsøg da hjørnerne blandt andet skulle graves lidt mere. Men resultatet blev en fin sandkasse, som er i vatter, og som nu blot mangler kantfliser, et trailernet som katteværn og så naturligvis sand.