Christina Lillesø, eller Køge som vi kaldte hende i HESK, har kommenteret mit indlæg 100% civilist, 100% fri - hun skriver:

Ravnholm var en pige der intet selv kunne!! Hun var svag og u tilregnelig!! Hendes delingsfører var os min delingsfører da jeg var soldat og han var en fantastisk delingsfører uanset hvad! Det var Ravnholm der var noget galt med og ikke omvendt!!

Det er korrekt at Ravnholm ikke var verdens bedste soldat, men at kalde hende “svag og utilregnelig” er forkert. Uanset hvem man er og hvad man kan, så fortjener man at blive behandlet med respekt af personer over én i hierakiet.

Dernæst at kalde Oversergent Richard Poulsen for “fantastisk delingsfører”? Arh, come on! Poulsen var efter min opfattelse ganske rar, men på ingen måde fair overfor personer han ikke kunne lide. Med ansvar og position i hierakiet kommer også ansvaret for, at hæve sig op over den personlige mening og behandle folk med respekt. Og respekt, dét havde han ikke!

Men, det var hverken Ravnholm eller Poulsen som var problemet. HESK er og bliver problemet. Man har/havde i HESK en virksomhedskultur som hører middelalderen til. Meget af den er arvet fra Forsvaret selv - men blot for 30 år siden - hvor resten af Forsvaret er fuldt med hænger HESK i hegnet. Til skade for såvel værnepligtige og i sidste ende også hestene.

HESK var intet andet end en ridefabrik og misbrug af værnepligtige som ikke nødvendigvis var der frivilligt. Virksomhedskulturen sørgede hver eneste dag for, at ingen fandt motivation i sit arbejde. Og førte nogen sig frem eller på anden måde faldt udenfor den grå masse, så kunne man stole på at HESK nok, på den ene eller anden måde, skulle sørge for at få vedkommende banket på plads igen.

Noget objektivt syn på sagen finder vi næppe, jeg er farvet, det er alle.